Rododendronok

2011. szeptember 30. - péntek - Tudósító: Molnár Piroska

Szeptember 9-én a Szlovének Házában nyílt meg Csuk Ferenc Rododendronok című kiállítása. A kiállítást Dr. Gömbös Sándorné mutatta be a nagyszámú közönségnek.

A Szlovén Kulturális és Információs Központ kiállítóterme rendszeresen ad otthont helyi alkotók műveinek. Szeptember 9-én Csuk Ferenc szentgotthárdi festő, költő, helytörténész kiállítása nyílt meg, Rododendronok címmel. A megnyitón az alkotó unokái működtek közre, zenei aláfestést adva a képeknek, s keretbe foglalva a megnyitót. Dr. Gömbös Sándorné az alkotót is megszólaltatta a kiállítás bemutatása közben. A pompás virágokról, a téli táj hangulatáról is vallott az alkotó. Mint fogalmazott, a fehérnek számtalan árnyalata van. Csuk Ferenc unokáiról készült portréit is kiállították. Mint az alkotó fogalmazott, a legnehezebb portrét festeni. Festői pályája kezdetén ezt nem tudta, s portréfestéssel kezdte. Később úgy tapasztalta, hogy a tájkép sokkal kelendőbb.
A kiállítást Hirnök József, a Szlovén Szövetség elnöke nyitotta meg. Mint mondta, soha ennyi látogatója nem volt kiállítás-megnyitónak. A terem zsúfolásig megtelt, s a közönség nemcsak a kiállított képekben gyönyörködött, hanem jó hangulatú beszélgetés zajlott a városban méltán népszerű festővel, aki ismert költő és helyismereti kutató is.