Szentgotthárd
Magyarország kincsestára...

Csuk Ferenc, Huszár Gábor, dr. Dancsecs Zsolt, dr. Krajczár Róbert, Domiter Judit, Molnár Piroska, Szép Renáta, Gábor László dr. ▪ Szülőföld Könyvkiadó

Szentgotthárd (Könyv) ismertetője

"Szentgotthárd több mint 800 éves, eseményekben, emlékekben és értékekben gazdag múltja nem ismeretlen a környéken élők számára, s mindezek most ismét előtérbe helyeződnek. Az idei évben városunk jeles jubileumokat ünnepel III. Béla király 1183-ban, 830 éve a ciszterek letelepítésével megalapította Szentgotthárdot, 1983-ban, az alapítás 800. évfordulója alkalmából a település városi rangot kapott, 100 élves a mozi, 120 éves a Vörösmarty Mihály Gimnázium, amely az ország egyik első polgári gimnáziuma volt és 30 éves a Pável Ágoston Szlovén Nemzetiségi és Helytörténeti Múzeum. A sor azonban itt nem zárul le, hiszen 2004-ben ünnepeljük majd az 1664-es szentgotthárdi csata 350. évfordulóját. Így nem is lehetne aktuálisabb egy olyan kiadvány elkészítése, amelynek célja, hogy bemutassuk a hármas határ városának valódi értékeit.
Az olvasó érdekes és izgalmas történelmi, valamint a szentgotthárdi mindennapokat szemléltető sétát tehet e könyvet lapozgatva. Egyházi hagyatékok, polgári értékek, illetve ipari emlékek, természeti kincsek és turisztikai látványosságok széles tárházát kínálja e szebbnél szebb fotókkal illusztrált kiadvány. S ha a könyv által rajzolt kép felkeltette érdeklődését, látogasson el hozzánk bátran, mert a város és az itt élő emberek szeretettel várják Önt." (Huszár Gábor polgármester)